Miesten ryhmätoimintaa liikunnan keinoin

Liikunta on oivallista tekemistä useimmissa miesten ryhmissä. Tämä artikkeli pureutuu liikunnan lukemattomiin hyötyihin ja tarjoaa vinkkejä hyvistä miesten ryhmiin sopivista liikuntalajeista.

Liikunnan edut ryhmätoiminnassa

Liikunta tuo monia etuja miesten ryhmätoimintaan. Ensinnäkin sen kautta ryhmäytyminen tapahtuu kuin luonnostaan. Mielekäs yhdessä tekeminen hitsaa ryhmän jäsenet yhteen kuin huomaamatta ja monet miehet pitävät liikunnasta ja kokeilevat mielellään erilaisia liikuntalajeja. Samalla ryhmästä saattaa löytyä uusia ystäviä tai ainakin mielekästä seuraa. Ehkäpä jotkut ryhmäläiset innostuvat lähtemään yhdessä lenkille myös ryhmätapaamisten ulkopuolella. Lenkkeilyn ohessa on helppo puhua toiselle mieltä painavista asioista.

Liikunta on oivallinen keino lievittää stressiä, jota monella miesten ryhmän osanottajalla saattaa olla. Etenkin luonnossa liikkuminen on oivallinen stressin lievittäjä. Stressi on salakavala kaveri, joten sen lievittäminen onkin monen miesten ryhmän yksi tärkeimmistä tavoitteista.

Liikunta on tärkeä tukipilari pyrittäessä rakentamaan terveellistä elämäntapaa. Tämä onkin yksi tärkeistä syistä, joiden vuoksi miesten ryhmissä kannattaa tutustuttaa ryhmäläiset liikunnan riemuun. Kun liikunnasta tulee luonnollinen osa elämää ja arkea, ollaan jo askeleen lähempänä terveellistä elämäntapaa. Fyysinen hyvinvointi tukee myös psyykkistä hyvinvointia, sillä ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Tästä syystä liikunta onkin tärkeä ja luonnollinen osa monen miesten ryhmän toimintaa.

Sopivat lajit

Hyvin monenlaiset lajit soveltuvat miesten ryhmien ohjelmaksi. Monet miehet pitävät autoilusta, joten esimerkiksi yhteinen karting-kierros voi olla hauskaa ajanvietettä. Ryhmäläisistä ei ole tarkoitus tulla seuraavia F1-mestareita eikä seuraavaa Kimi Räikköstä, vaan tarkoitus on pitää hauskaa yhdessä mielekkäällä tavalla.

Kiipeily on mukavaa ja haastavaa toimintaa, joka saa osallistujat haastamaan itsensä, ja jota ihan kaikki eivät välttämättä ole aiemmin kokeilleet. Kiipeily soveltuukin hyvin miesten ryhmien aktiviteetiksi.

Joukkuelajit, kuten jalkapallo ja sähly, auttavat luomaan ryhmähenkeä ja nostavat hien pintaan. Ne ovatkin hyviä valintoja miesten ryhmien aktiviteeteiksi.

Lenkkeily, suunnistus, geokätköily ja muut luontoon suuntaavat liikunta-aktiviteetit soveltuvat erityisen hyvin miesten ryhmien toiminnaksi. Niissä lyödään nimittäin monta kärpästä yhdellä iskulla liikunnan, luonnon ja hyvän seuran muodossa. Samalla lievitetään ryhmäläisten stressiä ja kohotetaan heidän kuntoaan mielekkkäällä tavalla.