Äijä-ryhmän perustaminen

Äijä-ryhmän perustaminen

Äijä-ryhmän perustaminen on helppoa. Sen voi tehdä monella tapaa. Sen toiminnan sisältöön voi olla olla:

  1. Selkeä idea, esimerkiksi lentopallo, valokuvaus, retkeily, nikkarointi tai miesten keskusteluryhmä. Kannattaa otaa kaveri tai kavereita mukaan ideoimaan toimintaa
  2. Ei selkeää ideaa, vaan ajatus jonkinlaisesta miesten ryhmästä ja miehiä kiinnostavasta toiminnasta.

ALUKSI: Tulee päättää päivämäärä ja aika ensimmäiselle kokoontumiselle ja alkaa markkinoida sitä. Näillä aijavirtaa.fi -sivuilla on Materiaalit-palkin alla valmiita mainospohjia sitä varten. Niitä kannattaa viedä kauppojen, kirjastojen, uimahallien yms. ilmoitustauluille, seurakuntaan, sekä tietenkin viestittää asiasta yhdistysten kokouksissa ja nettisivuilla. Paikallis- ja ilmaisjakelulehdet saattavat tehdä lyhyen artikkelin ensimmäisestä kokointumisesta. Niihin kannatta olla yhteydessä. Paras tapa saada miehiä mukaan on henkilökohtainen kontakti.

Mikäli selkeää ideaa ei ole, ensimmäisessä kokoontumisessa on mahdollisuus kartoittaa toiveita ryhmän sisältöjen, kokoontumispäivän (viikonpäivä) ja kellonajan suhteen.

Ryhmän koolle kutsuja/kutsujat alkavat yleensä ryhmän ohjajiksi/vetäjiksi. On tärkeää, että ryhmällä olisi vähintään kaksi vastuuhenkilöä.

Ryhmää perustettaessa sovitaan ensimmäisenä yhteistä toimintasäännöistä. Yhteiset säännöt antavat tavan puhua asioista, luovat luottamuksen tunteen sekä kokemuksen yhteisestä ymmärryksestä.  Tärkeää on myös luoda osallistujista yhteystietolista tiedottamisen sujumiseksi.  Olisi tärkeää, että ryhmä itse ideoisi sille nimen.

MUISTA: Kaikissa ryhmän perustamiseen liittyvissä asioissa saat kaiken mahdollisen tuen ÄijäVirtaa – projektilta: Antero 040 72 57 031, Tapio 040 72 57 134. Älä epäröi soittaa!