Miksi ryhtyisin miesten ryhmän ohjaajaksi?

Erilaisten miesten ryhmien ohjaajille on suuri tarve. Toiminnalliset ryhmät auttavat esimerkiksi ikäihmisiä ja syrjäytymisvaarassa maaseudulla asuvia miehiä löytämään elämäänsä mielekkäitä asioita ja muuttamaan elämänsä suuntaa. Olet ehkä jo pohtinutkin tavoitteellisen miesten ryhmän ohjaajaksi ryhtymistä, mutta saatat tarvita vielä muutaman kannustimen viimeisen, ratkaisevan askeleen ottamiseksi. Jos asia askarruttaa sinua, löydät tästä artikkelista muutaman hyvän syyn, joiden vuoksi sinun kannattaa ainakin harkita miesten ryhmän ohjaajaksi ryhtymistä.

Positiiviset vaikutukset ryhmäläisille

Tavoitteellisella miesten ryhmällä on parhaimmillaan monia positiivisia vaikutuksia osallistujilleen. Se voi jopa auttaa miesten syrjäytymisen ehkäisyssä mielekkään ja tavoitteellisen toiminnan kautta. Jos olet mukana ryhmän ohjaajana, olet osa tätä hienoa toimintaa ja teet elämässäsi jotakin sellaista, jolla on todellista merkitystä. Ohjaajana on upeaa nähdä, kuinka ryhmäläiset puhkeavat kukkaan ja saattavat jopa löytää ryhmän kautta itselleen uusia ystäviä tai vaikkapa uuden lenkkikaverin. Vertaistuen voima on erityisen vahva tällaisissa ryhmissä ja tämän voiman näkeminen käytännössä on voimaannuttava kokemus!

Positiiviset vaikutukset ohjaajalle

Miesten ryhmän ohjaaminen voi tuoda myös ryhmän ohjaajan elämään monia positiivisia asioita. Toiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen auttaa kehittämään monia henkilökohtaisia taitoja, joista voi olla myöhemmin hyötyä esimerkiksi työelämässä tai vapaa-ajalla.

Itsekkäältä kannalta ajateltuna tavoitteellisen ryhmän ohjaaminen ja sitä varten mahdollisesti käyty koulutus näyttävät hyvältä CV:ssa. CV:n merkitystä ei kannata aliarvioida, sillä työelämässä käytävä kilpailu on nykyään erittäin kovaa ja kaikenlaiset meriitit ovat tässä kilpailussa kullanarvoisia. Moni työnantaja nostaa vapaaehtoistyön arvoon arvaamattomaan ja monissa työyhteisöissä arvostetaan vapaaehtoistyön kautta hankittuja ryhmänohjaamistaitoja.

Tavoitteellisen miesten ryhmän ohjaaminen kehittää ja inspiroi myös ohjaajaa monin tavoin. Lisäksi se tuo omaan elämään mielekkyyttä ja tunteen, että on mukana jossakin tärkeässä. Monelle juuri tämä on yksi tärkeimmistä syistä lähteä mukaan vapaaehtoistyöhön, kuten erilaisten miesten ryhmien ohjaamiseen.

Jos vielä emmit

Jos edelleenkin emmit seuraavan askeleen ottamista, kannattaa tutustua erilaisiin ryhmän ohjaamiseen suunnattuihin koulutuksiin. Niiden kautta voit lisätä itsevarmuuttasi ryhmänohjaajana ja kehittää tehtävässä vaadittavia taitojasi. Samalla pääset juttelemaan muiden ryhmänohjaamisesta kiinnostuneiden henkilöiden kanssa. Inspiroivat keskustelut voivat auttaa sinua seuraavan askeleen ottamisessa ja oman miesten ryhmän aloittamisessa.